Service en onderhoud

Waarom een CV ketel service-abonnement?

Uw wooncomfort is belangrijk. De CV ketel speelt daarbij een belangrijke rol. Comfort mag echter nooit ten koste gaan van veiligheid of energieverbruik. Daarom is een periodieke CV ketel controle noodzakelijk. Regelmatig CV ketel onderhoud zorgt voor een veilige werking, lagere stookkosten, een kleinere kans op storingen en een langere levensduur.

KLAAR VOOR DE GASKETEL-WET

Misschien heeft u er al van gehoord en misschien ook niet maar per 1 oktober 2020 is de nieuwe gasketelwet van start gegaan. Welke per 1 April 2023 verplicht wordt na te streven.

Deze wet stelt dat iedereen die aan gasverbrandings installaties werkt het Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide moet hebben.

Daar is een overgangsperiode aan geknoopt tot 1 April 2023 om iedereen die aan/met gastoestellen werken de kans te geven om een CO-certificering te halen. Hierna is het verboden en ook strafbaar gesteld om zonder CO-certificering aan gasverbandings installaties oftewel uw c.v. ketel te werken. Dit geldt zowel voor het plegen van onderhoud als het installeren van een nieuwe c.v. ketel.

Ook degene die opdracht geeft aan een bedrijf dat niet voor deze werkzaamheden is gecertificeerd, is dan in overtreding. Dat betekent dat opdrachtgevers zoals woning- en gebouweigenaren, maar ook bijvoorbeeld ook huurders en verhuurders er goed op moeten toezien dat ze een gecertificeerd bedrijf inschakelen.

Tevens zijn er gesprekken gaande of en hoe iedere ketel aangemeld moet worden na installatie of na een onderhoudsbeurt net als na een APK voor uw auto met eventueel steekproeven of e.e.a. nageleefd wordt. Hierop worden monteurs d.m.v. videobellen gecontroleerd!

Gelukkig hebben wij de kennis en diploma’s inmiddels in huis, waardoor onze werkzaamheden wat aangepast en uitgebreid zijn. Er zullen meer metingen verricht moeten worden en we zullen kritischer naar de installatie en omgeving van de c.v. ketel gaan kijken. Er zijn best nogal wat rookgas afvoeren die niet goed gemonteerd zijn of die ons inziens wel goed gemonteerd zijn maar waarvan de nieuwe gasketel wet zegt dat die veranderd c/q aangepast moeten worden. Hiervan zult U, na opname van ons een offerte ontvangen voor het aanpassen van de rookgas afvoer. Aan de hand van deze offerte zal er een afspraak gemaakt worden om de veranderingen door te voeren. Let wel als U besluit uw rookgasafvoer niet te laten veranderen bent U zelf verantwoordelijk als het fout gaat!

Een onderhoudscontract is altijd inclusief:

 • Jaarlijkse controlebeurt van de ketel, indien noodzakelijk wordt er bijgevuld.
 • Voorrijkosten van het onderhoud.
 • Arbeidsloon voor het onderhoud.
 • Dringende storingen proberen wij binnen 24 uur te verhelpen, ook ’s avonds, in het weekend of op feestdagen, de overige storingen de eerstvolgende werkdag.

Niet inbegrepen:

 • De te vervangen materialen, jaarlijks vervangen van de verplicht vervangen pakkingen.
 • Indien wij extra langs moeten komen om bij te vullen.
 • Een storing die door uzelf is veroorzaakt.
 • Reparaties aan de installatie die buiten de c.v. ketel plaats vinden.

Bij het afsluiten van een onderhoudsovereenkomst zal er gekeken worden of uw CV ketel geen gebreken vertoond, deze zullen na overleg gerepareerd worden, hierbij wordt wel arbeidsloon gerekend. Daarna gaat het onderhoudscontract in volgens de ons gestelde regels zoals boven beschreven.

Heeft u interesse in een onderhoudsovereenkomst? Neem dan even contact met ons op. Wij hebben nog beperkt plek.

Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen, een email te sturen of te bellen/appen met Tanja op 06 – 295 46 050

Merken ketels waar wij mee werken

SERVICE EN ONDERHOUDSOVEREENKOMST

Abonnementsprijzen per jaar

Overeenkomst c.v. ketel

€126,15

 • Eenmaal per jaar onderhoud aan uw c.v. toestel
 • Hulp bij storingen

Onderhoudsovereenkomst afsluiten?
Neem hieronder contact op! 

 • Arbeidsloon per uur – € 74,40
 • Voorrijkosten binnen Nieuw-Vennep – € 37,20
 • Voorrijkosten buiten Nieuw-Vennep – € 53,32

Wat onze klanten vinden

"

“Ilone komt altijd vrolijk binnen en leverd topwerk Ben er erg blij mee sjappo”

"

“Vandaag voor het eerst onderhoud ervaren door M en P installatiebedrijf, ben echt onder de indruk van de goede service en openheid, serieus en oprecht, en allerbelangrijkst : vakkundig, had wat probleempjes met warm water en cv, nu opgelost door Ilone, super, echt een aanrader, Ilone & Piet, onze stem gaat naar jullie, sjappo !!”

"

“Altijd goede ervaringen met Piet en Ilone! Betrouwbaar, snel en vriendelijk. No nonsense. Goed bereikbaar. Denken met je mee. Lossen problemen op en dat voor een goede en eerlijke prijs. Ben erg blij nu bijna 8 jaar geleden met jullie te hebben kennisgemaakt!”